Трамп в ролі "корисного ідіота": У штабі кандидата викрили чергового агента впливу Москви

Компанія Річарда Берта, який допомагав писати першу серйозну промову Трампу, отримала 365 тис. доларів за роботу, яку він і його колега зробили для лобіювання газопроводу "Північний потік"-2, що курирує "Газпром".

Річард Берт. Фото:pravosudija.net

Лобіст Республіканської партії заробляв тисячі доларів, просуваючи один з основних геополітичних пріоритетів Кремля, і водночас допомагав писати першу серйозну промову кандидата в президенти США Дональда Трампа, присвячену зовнішній політиці. Про це пише впливове видання Politico з посиланням на надану Конгресом інформацію, передають Патріоти України.

Видання пише, що протягом перших двох кварталів 2016 року компанія колишнього працівника адміністрації Рональда Рейгана Річарда Берта отримала 365 тис. доларів за роботу, яку він і його колега зробили для лобіювання газопроводу Nord Stream II ("Північний потік"), що курирує "Газпром".

"Північний потік", як відомо, дозволить Росії постачати газ до центральної і західної частин Європи в обхід України і Білорусі, збільшуючи вплив Володимира Путіна на ЄС. Працювати на Nord Stream II Берт почав у лютому.

Тоді «Газпром» володів 50% акцій. Але в серпні він отримав уже 100%. Навесні ж він надавав допомогу Трампу. Він рекомендував кандидату-популісту обрати більш реалістичний підхід до світової політики. І 27 квітня Трамп виступив із заявою, в якій закликав до тіснішої співпраці з Росією.

Берт також був присутній на двох вечерях, організованих сенатором з Алабами Джеффом Сешнсом, якому обіцяли комітет з національної безпеки в адміністрації Трампа. Лобістові запропонували обговорити питання нацбезпеки і зовнішньої політики, і підготувати відповідні рекомендації.

Втім, лобістська діяльність Берта, пише видання, викликає нові питання впливу Росії на кампанію Трампа, враховуючи скандал з його колишнім головою штабу Полом Манафортом, який свого часу працював на президента-втікача Віктора Януковича.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...