Трамп зробив нову заяву про агресію Кремля проти України, Волкер закликав ЄС посилити санкції

На Росії посилюється тиск щодо звільнення військовополонених моряків ВМСУ

Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю "Голосу Америки".заявив, що Вашингтон не може дозволити відбутись "певним речам", які планує президент РФ Володимир Путін щодо України, повідомляють Патріоти України.

"Я не здатен читати його думки. Ніхто не може. Він знає, чого він прагне, але ми не можемо дозволити, щоб певні речі відбулись. Але вони відбулись. Я не можу бути частиною цього", - відповів Трамп на питання про своє розуміння стратегії Путіна щодо України.

Глава Білого дому знову підкреслив, що дії РФ щодо українських моряків у Керченській протоці стали причиною скасування ним зустрічі з Путіним. "Через те, що відбулося щодо України, кораблів та моряків, час для зустрічі більше не був вдалим. Але я з ним зустрінусь.

Мені здається, що у нас дуже хороші відносини, і думаю, що у нас і надалі будуть дуже хороші відносини з Росією, Китаєм та усіма іншими. Я вважаю це важливим. Я зустрінусь із ним у належний час", - заявив він.

У свою чергу спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що США і ЄС мають розглянути можливість посилення санкцій проти Росії через інцидент, який стався в Керченській протоці.

"Після агресії РФ в Керченській протоці відносини з Москвою перебувають на новому рівні. Президент США Дональд Трамп скасував зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, а європейці та американці повинні розглянути подальші санкції", - зазначив Волкер в інтерв'ю Suddeutsche Zeitung.

Також дипломат підкреслив, що "росіяни повинні звільнити українських моряків та кораблі".

Крім цього, Волкер сказав, що не вірить в те, що початковою метою введення воєнного стану було бажання президента України Петра Порошенка перенести вибори.

"Наскільки я можу судити, воєнний стан не завадить демократичним правам українців", - зазначив він.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...