Тремтіть, скрепи! Українські військові випробували новий мінометний комплекс "Барс-8ММК" (фото)

Бійці Збройних сил України під час навчань на полігоні випробували новий український 120-міліметровий Мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК". Випробування зафіксували на фото, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Ради національної безпеки і оборони України.

Присутній на навчаннях секретар РНБО Олександр Турчинов розповів, що цей мінометний комплекс створили на базі бронеавтомобіля "Барс-8" українські виробники. Він також повідомив, що бойова машина споряджена автоматизованою системою розгортання та управління вогнем.

"Комплекс може швидко пересуватися до необхідної точки ведення вогню, його комп'ютерна система дозволяє позиціонуватися на місцевості, час підготовки до стрільби з похідного положення – всього 1 хвилина", – розповів Турчинов.

Він додав, що ще близько 20 секунд необхідно мобільному комплексу, щоб покинути вогневу позицію, уникнувши відповіді ворога. Боєкомплект "Барс-8ММК" становить 60 мін, а екіпаж складається всього з 3 людей.

За словами очільника РНБО, "Барс-8ММК" володіє максимальною швидкістю розгортання і згортання, може мобільно пересуватися по бездоріжжю, може вражати цілі з високою точністю, і безпечний у використанні.

Після завершення державних випробувань цей мінометний комплекс візьмуть на озброєння Сухопутні війська, Десантно-штурмові війська та Сили спеціальних операцій.


Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...