Третя "ходка" незабаром: Мін’юст анонсував початок суду у "Великій справі Януковича"

​Наявність вироку заочного суду означає, що Янукович є злочинцем, який визнаний за нашим судом та за нашим законодавством.

Віктор Янукович. Фото:rian.com.ua

Міністерство юстиції України підтримує позицію Генерального прокурора України щодо передачі до кінця року "Великої справи Януковича" до суду. Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко в ефірі 112 Україна, зазначають Патріоти України.

"Я підтримую позицію Генерального прокурора, який чітко сказав, що питання очікування, поки Янукович не з’явиться на території України і не подача матеріалів до суду, це ганебний підхід. Тому що українці чекають вироків суду по Януковичу. Єдиний варіант, коли Янукович може бути очно засуджений, якщо з’явиться буквально найближчим часом в Україні. Поки що таких перспектив ми не бачимо", - сказав він.

За словами Петренка, позиція Генпрокурора стосовно передачі до кінця року до суду перших великих справ щодо Януковича є правильною.

"Процес заочного провадження був запроваджений в українське законодавство, в тому числі міністерство юстиції ці законопроекти розробило. Це не є якась новація, яка не існує в інших країнах. Навіщо потрібен цей заочний вирок? Для того, щоб встановити всі ці факти, які зібрані слідством.

По-друге, щоб конфіскувати майно і активи Януковича. По-третє, наявність вироку заочного суду означає, що Янукович є злочинцем, який визнаний за нашим судом, за нашим законодавством.

По-четверте, цей заочний вирок буде виконаний в той момент, коли Янукович потрапить до рук українського правосуддя", - зазначив він.

Він також додав, що Мін’юст готовий допомагати Генеральній прокуратурі у міжнародному блоці, щоб розшукувати активи і повертати ці активи на територію України.

Раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що планує "велику справу" щодо екс-президента України Віктора Януковича в кінці року передати на ознайомлення суду.

Як повідомлялося раніше, суд Ростова відмовився допитувати Януковича через "відсутність відеозв'язку".

23 червня Міністерство юстиції України направило до Мін'юсту РФ запит про проведення допиту екс-президента Віктора Януковича у справі про розстріл Майдану в режимі відеоконференції в якості свідка.

Через кілька місяців виявилося, що Мін'юст РФ втратив частину документів запиту. Українська сторона направила його повторно. У Мін'юсті РФ повідомили, що даний запит вони отримали.

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...