Третьої світової не буде: Снєгирьов про те, чим обернеться протистояння РФ і США в Сирії

Путін свідомо провокує Трампа загостренням ситуації в Сирії. Президент РФ фактично нав’язав сценарій поведінки США.

Фото: gazeta.ru

"8 квітня у сирійському місті Дума була здійснена хімічна атака, внаслідок якої за різними даними загинуло понад 100 цивільних. В уряді США попередили, що Росія зі своєю "непохитною підтримкою" влади Сирії нестиме відповідальність за подібні атаки", - пише у своєму блозі військовий експерт Дмитро Снєгирьов, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Після резонансної заяви російського посла Олександра Засипкіна про те, що "будь-які американські ракети, випущені по Сирії, будуть збиті", Дональд Трампа закликав Росію "готуватись" і попередив, що американські ракети будуть новими і розумними.

На мою думку, Путін свідомо провокує Трампа загостренням ситуації в Сирії. Президент РФ фактично нав’язав сценарій поведінки США.

Путін намагається створити біполярний світ - поділити його на зони впливу. Крім того, Путін іде на ескалацію напруженості, щоб мобілізувати російське суспільство, відволікти населення від внутрішніх економічних проблем, знову створивши образ зовнішнього ворога.

При цьому, Трампа спровокували, що підтверджує його перший емоційний твіт. Потім президент США зробив більш спокійну заяву, закликавши Росію зупинити гонку озброєнь. Активізація напруженості буде, але потім вона піде на спад. Росія готова морально протистояти США і зараз показала, що відстоюватиме свої інтереси, і Сирія - в пріоритеті.

Трамп змушений був стріляти по сирійських базах. За великим рахунком, Трамп розуміє, що Сирія - єдиний полігон, де він може тиснути на Росію військовою силою.

Варто зазначити, що спецпредставник Держдепу США Курт Волкер зауважив, що ракетний удар, який завдала коаліція, навряд чи вплине на українські події. На його думку, незважаючи на те, що відносини Росії і США на даний момент виключно важкі, війна на Донбасі і в Сирії це все таки різні речі.

У той же час, американський конгресмен Р. Портман вважає, що адміністрація Д. Трампа намагається підтримувати конструктивні відносини з РФ, зокрема, для того щоб можна було врегулювати питання ядерного озброєння.

До Третьої світової війни не дійде - адже в Росії теж прагматики. Будуть торги. Загострення в Сирії призведе до нової Ялтинської конференції. Наступна зустріч Волкера і Суркова, по суті, буде її стартом".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...