"Це буде тріумф": Кремль готує підступну угоду з Трампом - Bloomberg

Кремль веде інтенсивні переговори з Білим домом, щоб укласти хоча б одну угоду, яка, сподіваються вони, дозволить президенту США Дональду Трампу подати свою зустріч 16 липня у Гельсінкі з Володимиром Путіним як тріумф. Про це пише Bloomberg, зазначаючи, що головною темою саміту стане роль Ірану у Сирії, повідомляють Патріоти України.

Також, за даними видання, Москва одночасно веде переговори з Тегераном, щоб той вивів війська із захоплених територій в Сирії, куди повинні зайти війська, лояльні до президента Сирії Башара Асада.

Як стверджується, Путін дав свою принципову згоду на американські та ізраїльські вимоги, щоб іранські війська залишили південну Сирію, заявили агентству двоє радників Кремля.

При цьому, вивчивши зустріч Трампа з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, під час якої голова Білого дому оголосив про несподівану зупинку американських військових навчань з Південною Кореєю, Путін вирішив, що йому треба вести переговори з главою США особисто, сказав високопосадовець, не вдаючись у подробиці.

Зазначимо, що посол США у Росії Джон Хантсман підтвердив плани зустрічі один на один, заявивши, що Трамп піде на зустріч із "широко відкритими очима" щодо намірів Путіна.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...