"Це формує людину": Порошенко порадив студенту після навчання провести рік в зоні АТО (відео)

Сьогодні, 6 жовтня, Президент України зустрівся з студентами-істориками.

Петро Порошенко. Скріншот.

Президент України Петро Порошенко порадив студенту після ВНЗ провести рік в АТО. Про це він заявив на зустрічі зі студентами-істориками, яку транслював телеканал "112 Україна", передають Патріоти України.

Студент 3 курсу подякував президенту за зустріч.

"Ми раді, що ви до нас прийшли. Чекаємо вас наступного разу, тому що з істориками треба дружити. Це вони будуть писати історію, тому запрошуємо вас прийти ще", - заявив він.

Порошенко зазначив, що історія пишеться вже зараз".

"Ми вже домовляємося", - відповів студент, на що він відреагував як на ознаку змін у країні.

"Це коли було так, щоб з президентом у студентській аудиторії так розмовляли. Це ознака змін, дивіться. Ваші оплески. Принаймні на перші оплески ти вже заробив", - сказав він студенту.

Студент поцікавився, що крім військових психологів, можливо, паралельно треба готувати ще і військових істориків. "У нас на магістратурі тепер військова історія. Як ви вважаєте, чи потрібно на цьому акцентувати увагу, тому що це також метод впливу як на наших бійців, так і на населення. Як ви ставитеся до таких пропозицій?" - запитав він у Порошенка.

"Я вважаю, що військових психологів нам не вистачає. Військовим психологом можуть бути не тільки випускники психології... Вам раджу піти у військкомат після закінчення і рік провести в АТО. Ось я провів два роки в радянській армії, і в тому числі брав участь у бойових діях. Був покликаний з другого курсу. А через два роки повернувся на третій. Був покликаний в 1984 році, а вернувся в 1986 році. Можу сказати, що після армії це зовсім інше сприйняття світу. Зовсім інше. Формує людину", - заявив президент.

Він зазначив, що ВСУ потребують військових психологів.

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...