Це її окрема ініціатива: В Італії відхрестилися від депутатки Європарламенту, яка поїхала в окупований Луганськ

У Клімкіна наголосили, що МЗС України планує внести пропозицію притягнути до відповідальності учасників провокації.

Елеонора Форенца в окупованому Луганську з ватажком терористів Плотницьким. Фото: соцмережі

МЗС України підтвердив візит депутата Європарламенту від Італії Елеонори Форенци в ОРЛО і планує внести пропозицію притягнути до відповідальності учасників провокації. Про це заявила прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

За її словами, ще 28 квітня МЗС України направило ноту в МЗС Італії про неприпустимість порушення українського законодавства і з вимогою вжити заходів щодо попередження такого візиту.

"За результатами МЗС Італії направило всім компетентним органам і організаторам цієї провокації інформацію щодо відповідальності за порушення українського законодавства. Італійська сторона підкреслила, що це окрема ініціатива окремих представників Італійської комуністичної партії, і вона жодним чином не відповідає офіційній позиції Італії по територіальної цілісності і суверенітету України", - зазначила Беца.

"З нашого боку, звичайно, що будуть вноситися пропозиції щодо застосування відповідальності до зазначених осіб", - додала прес-секретар МЗС.

Як повідомлялося раніше, депутат Європарламенту від Італії Елеонора Форенца прибула в окупований проросійськими бойовиками Луганськ для участі в заходах, присвячених Першотравню.

"Лише ППО недостатньо": Мусієнко пояснив, як захистити Одесу від російських ударів

субота, 4 травень 2024, 6:25

Військовий експерт Олександр Мусієнко поділився думкою, як захистити Одесу від ворожих обстрілів, зазначивши, що наявність ППО є важливим елементом, але недостатнім, зважаючи, що ворог б’є в тому числі надзвуковими ракетами. Про це він сказав в ефірі т...

Помста пану Фіцо у стилі Макіавеллі: Італія передасть Україні комплекс SAMP/T, який прикривав Словаччину до приходу проросійського уряду - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 6:15

Коли 2022 року прозахідний уряд Словаччини надавав свої радянські ЗРК та ракети до них Україні, Італія позичила свій SAMP/T щоб прикрити небо союзниці. Тепер ситуація змінилась. Італія планує затвердити черговий пакет військової допомоги Україні до сам...