''Це інформаційна війна, і мені соромно... Це ганьба!'': Білорус пояснив, як втрапив у фейк кремлівської пропаганди про "бідного українця"

Віталій Юрченко, який видавав себе за українця в російському ролику про Євромайдан, погодився знятися у сюжеті тому, що його попросили допомогти всередині його компанії, а про наслідки він і не здогадувався. До речі, за участь у ролику нічого не заплатили

Білорус Віталій Юрченко

За словами хлопця, він працює аналітиком у білоруській компанії, яка виступає посередником між телеканалами та операторами по всьому світу, повідомляють Патріоти України з посиланням на білоруську "Нашу Ніву". До них прийшло замовлення від Першого каналу Росії зняти сім'ю або людину в Кривому Розі в Україні, яка буде скаржитися на відсутність газу і дороге опалення. Всю роботу вони зробили, але в підсумку був поганий звук, який не можна було виправити. Тоді вирішили перезняти сюжет.

"Прийняли абсолютно невірне рішення перезняти сюжет з таким же текстом, що зробили в Кривому Розі. Я не знаю, підписали ім'ям такої ж людини. Я в компанії відпрацював чотири місяці, там працюють професіонали. Такий випадок — єдиний. Було прийнято таке невірне рішення, ви бачите, які наслідки воно мало", — сказав Юрченко.

За словами білоруса, йому запропонували знятися у ролі головного героя цього сюжету. Він довго сумнівався, але погодився. Після зйомок через кілька годин він попросив нічого не відправляти в Москву, однак в компанії відповіли, що матеріал вже відправили замовнику.

Юрченко запевнив, що на російському телеканалі не знали про підробку.

"Я не мав ніякого морального права в цьому брати участь. Це суперечить всім моїм поглядам. Мені надзвичайно соромно", — додав хлопець.
Білорус Віталій Юрченко

"Після виходу матеріалу Варламова мені стали писати в соціальних мережах з погрозами. Мені пишуть жахливі образи, а я розумію, що їх заслужив. Не можу тільки зрозуміти, як я на таке погодився", — зізнався Юрченко.

Також хлопець додав, що в конфлікті України і Росії він не займає нічию позиції: "Це інформаційна війна і мені соромно, що став її частиною".

Як повідомлялося, для участі в сюжеті пропагандистського російського Першого каналу про річницю початку Євромайдану в Києві був запрошений громадянин Білорусі.У сюжеті російського каналу від 21 листопада "учасник Євромайдан Кирило Чубенко" заявив: "Нічого мені особисто не дав Євромайдан. Ось, подивіться, де ми опинилися".

Російський пропагандистський "Перший канал" пояснив "недобросовісною роботою стрингерів" в Україні появу жителя Білорусі в сюжеті про річницю Євромайдану. Це інформаційна війна і мені соромноЗйомка інтерв'ю нібито була зроблена стрінгерами, так як "журналісти телеканалу не мають можливості працювати в Україні". У ході перевірки стрингери визнали, що дійсно зняли свого знайомого, оскільки зйомка справжнього інтерв'ю була зроблена з технічним браком, а сюжет треба було терміново здавати, стверджують пропагандисти.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...