Це хвороба: "Україна не повинна перетворитися на країну дурнів", - Портников

"Ситуація навколо Світлани Алексієвич - це не дрібниця. Це діагноз хвороби, яку необхідно лікувати", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Справа навіть не в тому, що поява - нехай і на кілька годин - нобелівського лауреата і видатної письменниці Світлани Алексієвич в списках "Миротворця" - чудова тема для російської пропаганди, можливість виставити нас ідіотами перед усім цивілізованим світом. Зрештою, яке значення має, що ще там вигадає російська пропаганда?

Головне - це те, що ми виглядаємо ідіотами і божевільними перед самими собою. Що ображаємо одного з небагатьох інтелектуалів світового значення, хто завжди послідовно виступав на підтримку нашої країни і з засудженням російської агресії. І вже зовсім не важливо, що на виправдання цієї образи скористалися "свідченням" пропагандистів з "Russia today". Тому що можна по кісточках розбирати що саме сказала Алексієвич під час публічного виступу декілька років тому.

Можна погодитися з якимись її тезами, можна сказати, що вона допустила помилку або невдало висловила свою думку. Але головне в тому, що людину, яка все своє життя бореться зі злом, яка почала цю боротьбу ще тоді, коли багато сучасних викривачів і самопризначених патріотів ще займалися партійними або комсомольськими кар'єрами, порівнюють із російськими пропагандистами і диверсантами! І тим самим, між іншим, компрометують саму ідею і місію "Миротворця", перетворюють пошук тих, хто кинув виклик українській державності, на провінційну клоунаду. Яка дурість, яка ганьба, який сором!

Можна, звичайно, сказати самому собі, що це все чергова російська провокація - і заспокоїтися. Але це ж буде не вся правда. А вся - вона в тому, що провокаторів серед нас дійсно чимало. Але добромисних ідіотів ще більше.

Майдан привів у політичне і суспільне життя величезну кількість нових людей. Серед них багато розумних, порядних, талановитих. Ці люди всі останні роки захищають країну, реформують її, домагаються змін. Але одночасно - як це завжди буває під час таких серйозних суспільних перетворень - з'явилися і неосвічені кон`юнктурники, і просто люди в тій же мірі чесні, в якій і дурні. І ці люди стають здобиччю будь-якої провокації, генерують будь-яку дурість. І не варто вважати, що це - просто прикрі дрібниці. Ситуація навколо Світлани Алексієвич - це не дрібниця. Це діагноз хвороби, яку необхідно лікувати.

У минулому всі спроби створити повноцінну українську державність зазнавали фіаско не тому, що не вистачало сміливості, а тому, що не вистачало розуму. Тому що провокатори і ідіоти брали гору над розумними і професійними людьми і отримували широку підтримку. Не можна допустити, щоб Україну знову перетворили в країну дурнів і знищили. Вистачить вже. Дістали, правда".

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...