Це критично: Військовий експерт пояснив, чому Україні потрібні Javelin

США дані ПТРК могла і не поставити Україні саме з тієї причини, щоб не дратувати РФ, оскільки вони є загрозою для її бронетехніки.

Фото: rian.com.ua

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що американські протитанкові ракетні комплекси (ПТР) Javelin на порядок краще, тих, які виробляє зараз Україна. Про це він написав у своєму блозі для "Апострофа", повідомляють Патріоти України.

"Ви виходите на лицарський бій не з дерев'яним мечем, а із залізним. Те ж саме - Javelin і наші протитанкові комплекси, він на ціле покоління кращий", - зазначив Жданов.

Він підкреслив, що США дані ПТРК могла і не поставити Україні саме з тієї причини, щоб не дратувати РФ, оскільки вони є загрозою для її бронетехніки.

"Javelin для ведення бойових дій - це досить критично для РФ. Маючи, припустимо, ці комплекси, ми спокійно вибиваємо бронеоб'екти з їх системи оборони або, не дай Бог, бойових порядків наступаючих військ. Тоді наступ зводиться до нуля. Тому, можливо, Javelin не включили в список дозволених до продажу озброєнь, щоб не дражнити Росію", - пише Олег Жданов.

Росія планує до 9 травня завершити перегрупування та розгортання військ: Машовець пояснив, що це означає

середа, 1 травень 2024, 10:49

Окрім цього, експерт зауважує, продовжується розпочате нещодавно переміщення ряду частин та підрозділів зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії із смуги дії УВ "Днєпр" (Оріхівський напрямок) у смугу дії УВ "Запад" (або у смугу дії УВ "Юг", Краматорсь...

Ракетні тривоги і не лише: Українців попередили про російські провокації на Великдень

середа, 1 травень 2024, 10:38

Українців застерегли від провокацій в інфополі та посилення релігійних конфліктів у період Великодніх свят. Росія докладатиме максимальних зусиль задля посилення напруженості в українському суспільстві та запускатиме провокативні фейки. передають Патрі...