"Це найстрашніше": Портников пояснив, чому Україна воює з Росією

За словами журналіста, краще "сорок років блукати" в пошуках справжньої демократії, ніж один рік жити при диктатурі.

Фото: kh.depo.ua

Україна у війні з путінською Росією "відбивається" від встановлення жорстокої диктатури в країні. Як пише в своїй статті для "Еспресо" журналіст Віталій Портников, від такої диктатури вдалося піти завдяки краху Радянського Союзу, повідомляють Патріоти України.

"Це те, від чого нам вдалося піти завдяки краху Радянського Союзу. Те, від чого ми відбиваємось в протистоянні з путінською Росією - адже цією країною вже 18 років керує справжній авторитарний правитель. І те, про що мріють багато наших співвітчизників - про "сильну руку", про "господаря", який наведе порядок, незважаючи на думку людей. Про Фіделя Кастро, про Путіна. Ну, добре, про генерала Піночета - той хоча б не був комуністом", - сказано в статті.

На його думку, краще "сорок років блукати" в пошуках справжньої демократії, ніж один рік жити при диктатурі. "І це і є найстрашніше - коли комуністична диктатура визначає кожен крок існування людини, а після смерті тирана настає невідомість для всіх - від членів політбюро до простих людей. Коли може настати порятунок - а може початися нова, найгірша тиранія. Коли ніхто не може гарантувати тобі, що ти проживеш набагато довше за немічного старого мерзотника, який колись захопив владу в твоїй країні", - пояснив Портников.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...