"Це "Новоросія!": На росТБ зазіхнули на нове місто в Україні (відео)

Російські пропагандисти нахабно зажадали, щоб в українському місті Миколаєві було особливе ставлення до російської мови, оскільки вони вважають його частиною "Новоросії", якої не існує, повідомляють Патріоти України.

Відірвана від реальності заява пролунала як реакція на рішення Миколаївського суду про заборону називати російську мову регіональною. Своє обурення путінські оповісники висловили в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Россия 1".

"Сьогодні миколаївські депутати у місті Миколаєві ухвалюють закон про заборону російської мови! Це що, це куди?! Куди ви від нас або ми від вас можемо усунутися?! У мене дружина народилася в Миколаєві! І там забороняється російська мова! Навіть статусу регіональної (немає. - Ред.)! У вас є закон! 10% говорять мовою? В Миколаєві більше 10%! У місті з російською назвою Миколаїв, я впевнений, відсотків 40 вважають своєю рідною російську!" - почав висувати претензії українським гостям ефіру секретар президії партії "Справедлива Росія" Олександр Романович.

Цієї миті до діалогу приєднався одіозний декан Вищої школи телебачення МДУ Віталій Третьяков, який вирішив приплести до обурень заїжджений міф Кремля про необхідність створення на території України терористичної формації "Новоросія". "Миколаїв - це "Новоросія"! Які 40?" - з награною стурбованістю сказав пропагандист.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: