Це перший крок до військової операції: У КНДР зробили гучну заяву щодо пуску ракет

КНДР випробувала ракету Hwasong-12, яку погрожувала використати на Гуамі, але випробувальний політ був здійснений в іншу сторону, у бік Японського регіону Хоккайдо.

Фото: ЗМІ

Північна Корея заявила в середу, що вона провела випробування балістичної ракети середньої дальності (БРСД) для протистояння американським та південнокорейським військовим навчанням і в якості першого кроку у військових діях в Тихому океані, щоб "охопити" територію Сполучених Штатів острів Гуам, повідомляють Патріоти України.

Так, лідер КНДР Кім Чен Ин розпорядився вперше провести ракетний пуск зі столиці Пхеньяну та заявив, що для досягнення цілей у Тихоокеанському регіоні має бути здійснено більше вправ. "Нинішній запуск балістичної ракети, як справжня війна, - це перший крок до військової операції КНА (корейської народної армії – ред.) в Тихому океані та суттєва прелюдія щодо охоплення Гуаму", – заявив Кім Чен Ин.

Раніше цього місяця Північна Корея погрожувала запустити чотири ракети в море біля Гуаму, де є велика американська військова присутність, після того, як президент США Дональд Трамп заявив, що КНДР зіткнеться з "вогнем і люттю", якщо це загрожуватиме Сполученим Штатам.

У вівторок КНДР випробувала ту саму ракету Hwasong-12, яку погрожувала використати на Гуамі, але випробувальний політ був здійснений в іншу сторону, у бік японського регіону Хоккайдо. Трамп, який пообіцяв не дозволяти Північній Кореї розробляти ядерні ракети, які можуть потрапити на материк США, заявив, що світ отримав останній месседж Північної Кореї "голосно і ясно".

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...