Це перший саміт, коли Україна ставила питання Євросоюзу, а не навпаки, - Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко стверджує, що на саміті Україна - ЄС українській делегації не було поставлено жодного питання щодо виконання зобов'язань для скасування віз.

Петро Порошенко: "Україна виконала всі пункти плану щодо візової лібералізації". Фото: 5 канал.

Саміт Україна - ЄС, що сьогодні відбувся в Брюселі, став першим, де Україна ставила ЄС питання про виконання взятих на себе зобов'язань, а не навпаки. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в ході спільної прес-конференції з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером в Брюсселі. Про це повідомляю кореспондент видання "ГОРДОН", передають Патріоти України.

"Україна до 24 листопада виконала всі зобов'язання по безвізу. Зазвичай складні питання ствилися Україні щодо виконання зобов'язань. Підкреслю, що сьогодні на саміті Україні не задали жодного питання, країна чітко і в повному обсязі виконала всі взяті на себе зобов'язання. І це перший саміт , коли не Україні ставлять питання, а ми, українська делегація, ставимо питання нашим партнерам з Європейського Союзу з проханням своєчасно виконати взяті на себе зобов'язання", - зазначив Порошенко.

За словами українського президента, він був "щасливий сьогодні почути прогноз Туска", щодо того, що міжінституційні консультації між Радою ЄС та Європарламентом за механізмом припинення при необхідності безвізового режиму повинні закінчитися до кінця 2016 року. Порошенко додав, що розбіжності, які зараз існують між Європарламентом і Радою ЄС, чисто стилістичні.

"І рішення буде прийнято відразу після врегулювання цих стилістичних розбіжностей. 45-мільйонний український народ зробив величезні реформи, імплементувавши всі 144 пункти плану візової лібералізації", - підсумував Порошенко.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...