"Це рішення далося мені дуже непросто, тому що, на відміну від Надії, вони вбивці": Порошенко розповів про подробиці звільнення та обміну Савченко на ГРУшників (відео)

Будь-який витік інформації міг привести до незворотних наслідків, 5 разів переносилася дата повернення Савченко в Україну, розповів президент.

Петро Порошенко під час прес-конференції. Фото: скрін відео

На питання про деталі звільнення Надії Савченко президент заявив, що операція планувалася дуже ретельно і супроводжувалася колосальним ризиком. Про це він розповів під час прес-конференції, передають Патріоти України

Будь-який витік інформації міг привести до незворотних наслідків, 5 разів переносилася дата повернення Савченко в Україну, стверджує президент, розповідаючи про алгоритм звільнення офіцера Збройних сил України.

"Перша дата - коли я в Туреччині заявив про готовність помилувати офіцерів ГРУ Александрова і Єрофєєва. Це рішення далося мені дуже непросто, тому що, на відміну від Надії, вони вбивці", - рішуче каже президент.

"Ми переговорили з Путіним і досягли домовленостей, потім була дата 18 травня, коли у мене з'явилося право помилування. Потім була дата 22 травня, коли хтось там з їх боку пішов у відпустку. І остання дата, коли вже вдалося зробити обмін, 25 травня, домовленості вдалося досягти повністю", - підкреслив Порошенко.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...