''Це війна!'': Клімкін зробив гучну заяву щодо провокацій Росії на Азові

Росія вперше за всі роки ведення військових дій на території України відкрито це визнала. Про це свідчать обстріл і захоплення екіпажів українських кораблів на виході з Керченської протоки, які відбулися 25 листопада. Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляють Патріоти України.

Він зазначив, що від усіх попередніх провокацій Росії загострення в Азовському морі відрізняє кілька пунктів. "По-перше, протягом доби сталося кілька актів агресії проти України. Підкреслю, йдеться про декілька актів агресії: не тільки обстріли і захоплення, а й сам таран", - пояснив глава МЗС України.

Другим пунктом є те, що досі всі атаки відбувалися на території України. Ситуація з нападом на кораблі відбувалася не тільки в Україні, а й у нейтральних водах - поза межами 12-мильної зони від берега.

"І третє: російські військові відкрито застосовували зброю проти українських військових, не приховуючи, що стріляли саме вони. Це нова ситуація, це сталося вперше, адже досі вони намагалися ховатися", - повідомив Павло Клімкін.

Він підсумував, що після численних провокацій та агресії з боку Росії українська влада повністю визнає свою війну з РФ. "Ми вважаємо, що це війна... Воєнний стан не означає, що ми тепер повністю у стані війни. І це не суперечить тому, що є наші військовополонені, адже є акти агресії", - наголосив Павло Клімкін.

Розгром ворога під Новомихайлівкою був феєричним: Як БТРи окупантів злітали в повітря (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:56

Десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ показали чергове відображення російського штурму в районі Новомихайлівки, передають Патріоти України. На кадрах показано невдалу спробу росіян здійснити швидкий штурм позицій українських захисників...

Готують наступ? Росія створила нове угруповання військ - де воно діє

вівторок, 16 квітень 2024, 7:49

Окупаційні війська Росії створили нове угруповання "Сєвєр", яке вже виконує бойові завдання на Бєлгородському напрямку. Вперше про "Сєвєр" згадали у зведенні Міноборони РФ 14 квітня, передають Патріоти України. "Інформаційний спротив" повідомив, що угр...