Ціна питання - $2 тис.: У СБУ розповіли про нову провокацію спецслужб Росії

СБ України закликає громадян бути пильними і в разі отримання різного роду "замовлень" невідкладно інформувати вітчизняну спецслужбу.

Спецслужби РФ шукають тих, хто спалить церкву УПЦ МП. Фото: соцмережі.

Служба безпеки України викрила плани спецслужб РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в нашій державі на релігійному ґрунті. Про це 9 лютого 2019 року повідомляє прес-центр СБ України, передають Патріоти України.

"Співробітники СБУ встановили, що спецслужби РФ та підпорядковані їм МГБ "ЛНР/ДНР" здійснюють пошук виконавців, які за дві тисячі доларів США готові вчинити підпали культових споруд УПЦ МП. За умови надання в якості звіту відеозапису злочинних дій, зловмисник пообіцяв надіслати дві тисячі доларів США на картковий рахунок, відкритий в одному з українських банків", - зазначають у відомстві.

Алгоритм дій, запропонованих іноземною спецслужбою, виглядав наступним чином (мовою оригіналу):

"Нарисовать на месте любой из предложенных символов.

Начать съёмку, снять темноту и момент возгорания.

Снять секунд 10 горения.

Дотла жечь не обязательно, главное, чтобы здание храма начало гореть.

Объект любой. На выбор.

Обязательно МОСКОВСКИЙ ПАТРИАРХАТ.

На акцию телефон брать БЕЗ СИМ-КАРТЫ, в момент съёмки поставить телефон в авиа режим, чтобы труба не засветилась на каком-нибудь вай-фае".

Службою безпеки України вже попереджено спробу залучення громадянина України до скоєння на замовлення російської сторони такого злочину. Однак вербувальна діяльність іноземної спецслужби продовжується. У зв’язку з цим СБ України закликає громадян бути пильними і в разі отримання подібного роду "замовлень" невідкладно інформувати вітчизняну спецслужбу.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...