"Цінуйте український паспорт!": Порошенко прокоментував рішення Євросоюзу по безвізу (відео)

Президент привітав українців з "цим історичним рішенням".

П. Порошенко: "Ми пориваємо з пострадянським минулим". Фото: прес-служба президента.

Президент України Петро Порошенко прокоментував рішення Ради ЄС про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для громадян України, заявивши, що Україна пориває з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стає частиною єдиного європейського цивілізаційного простору. Про це йдеться у зверненні президента України, розміщеному на сайті глави держави, передають Патріоти України.

За його словами, після набуття рішенням чинності зникнуть черги в посольства та візові центри. «Залишиться в минулому виснажлива тяганина із збору паперів. Люди заощадять гроші, які витрачали на консульські збори та послуги посередників», - додав президент.

«Безвіз» – це набагато більше, ніж спрощений спосіб виїзду за кордон. Це – гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності нашої держави. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору», - заявив він.

«Безвіз» – це свідчення стратегічної правильності нашого європейського вибору, безповоротності курсу на інтеграцію до Європи. Це – і визнання позитивних зрушень на шляху реформ: план візової лібералізації містив майже півтораста пунктів, які забезпечили реальні зміни в багатьох сферах життя», - зауважив глава держави.

Як повідомляли Патріоти України, сьогодні, 11 травня, Рада ЄС ухвалила рішення, яким остаточно затвердила надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...