​Цугцванг для Москви: В Україні анонсують новий похід кораблів ВМСУ через Керченську протоку

Керівництво держави-агресора стоїть перед вибором – погане або дуже погане. Пропустити кораблі після листопадового піратства – «втратити обличчя», заблокувати – нарватись на «драконівські санкції» і «окупацію» НАТО Чорного моря.

Українські військово-морські сили готуються до чергового походу через Керченську протоку. Про це у вівторок в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив колишній заступник начальника Генерального штабу України Ігор Романенко, зазначають Патріоти України. За його словами, на цей раз будуть транслювати у прямому ефірі. У Мережі планується демонструвати всі дії українських екіпажів, а також реакцію російських агресорів. Генерал-лейтенант висловив надію, що до нового походу українських кораблів підключаться міжнародні структури.

Заступник міністра з питань непідконтрольних Києву територій Юрій Гримчак в ефірі українського "5 каналу" підтвердив намір кораблів ВМС України здійснити черговий похід через Керченську протоку. Високопосадовиць зазначив, що вже існують навіть попередні дати, але відмовився їх уточнювати. Чиновник закликав не прив'язувати похід до майбутніх президентських перегонів, відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, чи будуть ці маневри проведені до виборів.

На думку Гримчака, на цей раз кораблі російських прикордонників не стануть перешкоджати проходженню українських ВМС, так як Москва "побоюється введення нових санкцій". Тим часом директор національної розвідки США Деніел Коутс передрікає продовження "керченського кризи", оскільки і Росія, і Україна прагнуть зміцнити свої суверенні і морські права. Він звинуватив Росію в намірі обмежити свободу мореплавання для української сторони в цьому регіоні.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...