Цифра "17" має колосальну містику: У режима Путіна залишається два варіанти, - Андрій Піонтковський

Російський політолог переконаний, що ніякі національні гвардії і озброєні сили не врятують нинішню російську владу, якщо такі всеросійські виступи, як ті, що пройшли в країні 26 березня, будуть відбуватися досить регулярно.

Андрій Піонтковський. Фото: Newsader.

Протести в Росії 26 березня показали, що у нинішньої російської влади залишилося тільки два варіанти дій: здати президента РФ Володимира Путіна, звинувативши його в ситуації, що склалася в країні, або "йти на жорсткі репресії". Про це розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю інтернет -виданню "Русский Монитор", передають Патріоти України.

"Ми переживаємо зараз точку біфуркації: у режиму залишилося тільки два варіанти дій. Це або здати Путіна, зваливши на нього всю відповідальність за катастрофу, або закручувати гайки, йти на жорсткі репресії і заодно на якусь військову ескалацію, яка допоможе їм, як вони вважають, виправдати жорсткі репресії. До нас доходять суперечливі сигнали, що відображають боротьбу під килимом цих двох тенденцій, і яка з них візьме гору, поки не ясно. Але перемога другої, жорсткої лінії стане лише кроком до ще більш фундаментальної поразки влади. Після хвилі репресій здаватися і капітулювати путінським доведеться на набагато більш жорстких умовах, ніж це було б зараз", - зазначив він.

Піонтковський додав, що ніякі національні гвардії і озброєні сили не врятують нинішню російську владу, якщо такі всеросійські виступи, як ті, що пройшли в країні 26 березня, будуть відбуватися досить регулярно.

"Зараз йде масова підготовка до наступної великої антипутінської акції, яку організація "Відкрита Росія" анонсувала на 29 квітня 2017 року. А що стосується зовнішніх авантюр, то запевняю вас: члени кооперативу "Озеро" не знають історію своєї країни. Адже на наших очах, як за графіком, повторюється все те, що сталося 100 років тому", - сказав політолог. Він підкреслив, що вірить "в колосальну містику цифри 17".

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...