​Тимошенко судорожно чіпляється за трійку лідерів, а Смешко з "нуля" швидко нарощує рейтинг: Останні зміни в настроях громадян стосовно кандидатів у президенти

Лідерці "Батьківщини" не вдається наростити виборчий електорат, в той час як два її найбільші конкуренти демонструють зростання. Примітною стала поява в рейтингу Ігоря Смешка, який заявив про себе лічені як публічний політикт і кандидат лічені тижні тому

У разі проведення виборів президента України на початку лютого, до другого туру могли б вийти комік Володимир Зеленський, чинний глава держави Петро Порошенко і з меншою вірогідністю лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на авторитетний Центр Разумкова.
На першому місці за популярністю фронтмен студії «95 квартал». За нього віддали б свій голос 17,5% (з числа тих, хто збирається брати участь у виборах - 19%).
У Порошенка та Тимошенко відповідно такі шанси на участь у другому турі: 13,1% - 16,8% і 11,5% - 13,8%.

За лідера «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка - 5,9% всіх опитаних і 7,3% тих, хто прийде на вибори, за екс-регіонала Юрія Бойка - 6,3% і 7,1%, відповідно; за лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка - 4,3% і 4,8%, відповідно. Решта - не отримали б і 3% підтримки.

Примітно, що на відносно високе місце рейтинга увірвався Ігор Смешко, відомий вчений, екс-керівник військової розвідки та СБУ, котрий лише 13 січня заявив, що йде у політику і візьме участь у перегонах. За місяць цей харизматичний прагматик, котрий під час "Помаранчевої революції" завадив тодішньому прем'єр-міністру Віктору Януковичу кинути проти Майдану спецназ та танки, з нуля отримав підтримку вже 2% виборців, й обійшов таких старожилів політичного процесу як Андрій Садовий, Олександр Вілкул, Євген Мураєв, Руслан Кошулинський, Сергій Тарута, Роман Безсмертний.

Опитування проводилося у всіх регіонах країни крім тимчасово окупованих територій 7-14 лютого. Загальна кількість респондентів - 2016. Похибка вибірки - не більш 2,3%.
Раніше результати соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) показали, що Зеленський в рейтингу президентських виборів значно випереджає своїх опонентів: він в лідерах, на другому місці Порошенко, який випередив Тимошенко.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...