Тиск на недонаддержаву зростає: "Якщо Росія не звільнить військовополонених українських моряків, Вашингтон зупинить переговорний процес із Москвою", - Волкер

Непохитність фюрера "Четвертого Рейху", котрий, як і його попередник з Третього, сподівається підкорити світ своїй волі, об'єктивно грає на руку Україні, і наближає час звільнення від російських окупантів її території

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив, що Сполучені Штати не будуть рухатися далі в переговорах із Росією поки Москва не звільнять українських військових моряків, захоплених біля Керченської протоки, повідомило посольство України в США, зазначають Патріоти України.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити моряків, щоб ми спробували повернутися до дипломатичного вирішення цієї проблеми", - заявив американський дипломат.

Спецпредставник США підкреслив, що у Вашингтоні володіють повною інформацією щодо ситуації в районі Керченської протоки.

"Нам відомо і з зображень, і з відео, і з того, що нам показують українські колеги, це блокування проходу через протоку, переслідування українських судів у міжнародних водах, стрілянина по них і моряки, яких досі затримано в Росії", - заявив він.

Крім того, за твердженням самого пана Волкера розглядається можливість посилення санкцій проти Росії за дії в Керченській протоці.

"Я можу сказати, що і Сполучені Штати, і Європа розглядають додаткові заходи, які можуть бути схвалені в разі, якщо Росія не поверне моряків і продовжуватиме контроль над Керченською протокою", - підкреслив представник Вашингтону.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...