У барі на Сейшелах: Стало відомо про таємну зустріч людей Путіна і Трампа

Організатором зазначеної зустрічі на Сейшелах називається американський бізнесмен ліванського походження Джордж Надер.

Ерік Прінс. Фото: Getty images.

Спецпрокурор з розслідування втручання Росії в американські президентські вибори Роберт Мюллер зібрав свідчення про проведення за тиждень до інавгурації Дональда Трампа таємній зустрічі на Сейшельських островах в якості спроби встановлення каналу зв'язку між майбутньою адміністрацією Білого року і Кремлем. Про це пише видання The Washington Post з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією, передають Патріоти України.

У січні 2017 року Ерік Прінс – засновник ПВК Blackwater – зустрівся з російським чиновником, близьким до президента РФ Володимира Путіна. Пізніше Прінс на слуханнях в Конгресі називав цю зустріч випадковою, на якій не було заплановано обговорення відносин США і Росії.

За словами анонімних джерел, свідок, який співпрацює з Мюллером, заявив, що ця зустріч була запланована заздалегідь, щоб представник перехідної адміністрації Трампа міг зустрітися з емісаром з Москви для обговорення майбутніх відносин між двома країнами.

Організатором зазначеної зустрічі на Сейшелах називається американський бізнесмен ліванського походження Джордж Надер. У середині січня він був затриманий у Вашингтонському аеропорту імені Даллеса і надалі допитаний співробітниками ФБР у справі про втручання Росії в американські вибори.

Уточнюється, що Ерік Прінс зустрічався з директором Російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмітрієвим. Сам Прінс заявляв, що він приїхав на Сейшели для обговорення бізнесу з представниками ОАЕ, які потім несподівано запропонували йому відвідати бар готелю і зустрітися з Дмитрієвим. Прінс говорив, що він розмовляв близько 30 хвилин з представником РФ, попиваючи пиво.

За інформацією джерел видання, американські слідчі тепер вважають, що ця зустріч могла бути першою спробою встановити контакт між новою адміністрацією Білого дому і Кремлем.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...