​У часи перших будівничих могли віддячити священним спаленням або шибеницею: У Києві затримали палія Андріївської церкви

За переказом, на місці вірогідного встановлення хреста Первозванним апостолом Андрієм, з часів перших хрещень, чи то Аскольда, чи то Ольги існували дерев’яні будівлі Андріївської церкви, котрі зміняли одна одну до перебудові у камінні – сучасної.

Перлина Києва - Андріївська церкваУ Києві затримали покидька, який намагався підпалити Андріївську церкву коктейлями Молотова. Зловмисником виявився 32-річний житель столиці, зазначають Патріоти України.

Підозрюваний разом зі спільниками задумали скоїти підпал вранці 15 листопада. Піромани прийшли до церкви рано вранці і кинули пляшки з горючою речовиною до дверей в стілобаті (фундаменті) будівлі. Зловмисників вчасно помітили охоронці, так що великої пожежі не сталося. Але і затримати групу теж не вдалося - хулігани бризнули охоронцю в обличчя газ з балончика, отже готувались ретельно, і зникли.

Як повідомляє прокуратура Києва, затриманого звинувачують у спроба підпалу майна. Громадянину загрожує від трьох до десяти років позбавлення волі.

За інформацією поліції, затриманий киянин раніше не мав проблем із законом. У будинку у громадянина проведено обшук, знайдений додатковий запас горючих рідин. Слідству належить встановити інших учасників злочинної групи, а також мотиви злочину. Раніше у ЗМІ поширювалась інформації про промосковську провокацію, через події пов'язаних з автокефалією і ключовій ролі у легітимізації процесу Вселенської патріархії.

Нагадаємо, Андріївська церква недавно була передана в користування Вселенського патріархату. Передбачається, що церква буде використовуватися не тільки як музей або як місце культурних подій, а й за прямим призначенням: як місце молитов і богослужінь.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...