У Держприкордонслужбі повідомили, що зроблять з Саакашвілі при спробі повернутись до України

У відомстві наголосили, що якщо абстрагуватися від прізвищ, то громадянин, у якого на руках є недійсний паспорт, не має можливості перетнути український кордон.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:ИноСМИ

Державна прикордонна служба не пропустить Міхеїла Саакашвілі на територію України, якщо він спробує перетнути кордон. Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

"Будемо діяти в межах закону. Якщо абстрагуватися від прізвищ, то громадянин, у якого на руках є недійсний паспорт, не має можливості перетнути кордон України. Якщо людина позбавляється громадянства, її паспорт визнається недійсним. У цьому випадку підстави (для проходження кордону) автоматично скасовуються", – пояснив Слободян.

При цьому він наголосив, що Саакашвілі затримувати прикордонники не будуть.

Як відомо, 27 липня в Адміністрації Президента нарешті підтвердили, що Саакашвілі позбавили українського громадянства через те, що він наче надав недостовірну інформацію під час оформлення заяви на його отримання. Міхеїл Саакашвілі зараз перебуває у США.

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...

Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року

четвер, 2 травень 2024, 14:27

Наразі готовність України до масштабного контрнаступу не передбачається. Втім, історія сповнена прикладів, коли одній стороні вдалося почати успішний контрнаступ, коли інша сторона цього не очікувала. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес в ін...