У ''ДНР'' заявили про захоплення "українських диверсантів" із 40 кг вибухівки (фото)

Деякі росЗМІ вже поширили інформацію, що "курси диверсантів" затримані нібито проходили під Києвом.

Вибухівка, яку нібито вилучили в "українських диверсантів". Фото: соцмережі.

В "ДНР" заявили про захоплення трьох диверсантів з України, які нібито готували теракти на стратегічних об'єктах. Про затриманих повідомляє прес-служба "Міністерства внутрішніх справ "Донецької Народної Республіки", передають Патріоти України.

"Правоохоронці" "ДНР" затримали на території республіки трьох агентів Служби безпеки України, які підозрюються в скоєнні серії терористичних актів і диверсій на території республіки", – йдеться в повідомленні.

Більш того, вказується що у чоловіків нібито було вилучено 40 кілограмів вибухівки та елементи саморобних вибухових пристроїв. В "ДНР" також запевнили, що диверсанти мінували ЖД перегін під Амвросіївкою і ЛЕП близько Старобешівської ТЕС, але закладки були виявлені і знешкоджені. Чоловіки також нібито причетні до обстрілу території Макіївської нафтобази з ручного гранатомета.

"Затримані – Юрій Іванов, Андрій Гаррюс і Станіслав Суровцев. Перший проходив курс спеціальної підготовки для виконання диверсій і терактів на полігоні в Миколаївській області. Двоє інших допомагали в "підготовці і здійсненні диверсій на об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення республіки", – заявили в "МВС ДНР".

У мережі з'явилися пропагандистські відео, на яких чоловіки докладно розповідають про спецпідготовку терористів у Миколаївській області та вказівки від кураторів у СБУ. При цьому, деякі росЗМІ поширили інформацію, що "курси диверсантів" нібито проходили під Києвом. Повідомляється, що за фактом затримання були відкриті кримінальні справи. Чоловікам загрожує вища міра покарання.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...