У друзів Кремля неприємності: Активісти викинули у сміття квіти, покладені президентом і прем'єром Чехії до меморіалу боротьби за свободу і демократію

У Празі люди викинули у відро для сміття квіти, покладені президентом і прем'єр-міністром з нагоди державного свята - Дня боротьби за свободу і демократію в пам'ять події 1939 і 1989 років - репресій нацистських окупантів та комуністичного режиму.

З раннього ранку люди запалюють свічки і покладають квіти і вінки до пам'ятника на празькому Національному проспекті, де в цей день, 17 листопада 1989 року, була жорстоко пригнічена студентська антикомуністична демонстрація, зазначають Патріоти України.

З букетом червоних троянд ще до світанку на місце прибув і прем'єр Андрій Бабіш. Квіти не пролежали біля пам'ятника і декількох годин, оскільки активісти руху Kaputin і Rebelové викинули їх у відро для сміття. Така ж доля спіткала і букет, принесений головою партії "Свобода і пряма демократія" Томіо Окамура, а також вінок, покладений від імені президента Мілоша Земана.

Поліція почала розслідування з огляду на дії демонстрантів. Зокрема, правоохоронці планують дізнатися, чи власники квітів вимагатимуть відшкодування. Речник президента Їржі Овчачек назвав демонстрантів, які викинули квіти, фашистською зграєю. Частина опозиційних політиків підтримала демонстрантів, які викинули квіти, стверджуючи, що таким чином люди висловлюють своє розчарування діями уряду.

Нагадаємо, Сенат Чехії у четвер ухвалив резолюцію із закликом до прем’єр-міністра Андрея Бабіша піти у відставку. Це пов'язано зі скандалом довкола сина прем'єр-міністра, який заявив, що восени минулого року батько розпорядився насильно вивезти його в Крим, щоб сховати від корупційного розслідування.

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі "Гнізда лелеки" щодо махінацій із коштами ЄС.

Прем’єр-міністр відмежувався від скандалу і заявив, що "Гніздо лелеки" під час прохання про отримання гранту належало його дітям. Він запевнив, що син страждає на шизофренію, і сказав, що ніколи не піде у відставку добровільно.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.