"У Януковича була кличка Фюрер": Володимир Ландик продовжує "зливати" екс-соратників

Екс-нардеп від Партії регіонів розповів, що Єфремова "всі зневажали" - і Янукович, і Рибак.

Володимир Ландик. Фото: real-vin.com.

Екс-президент Віктор Янукович мав кличку "Фюрер". Про це в інтерв'ю виданню Online.ua розповів екс-нардеп від Партії регіонів і лідер політсили в Луганській області Володимир Ландик, пишуть Патріоти України.

"У нас один був фюрер - Янукович. Цю кликуху дав йому Володимир Рибак (колишній спікер парламенту і екс-заступник голови Партії регіонів. - Ред.)", - сказав Ландік.

Політик також згадав, як заступник голови Луганської обласної організації Володимир Іванов відмовився від партквитка, коли його приймали в Партію регіонів.

"Іванов не взяв квиток. Це ще при мені було, коли передавав справи Єфремову (Олександру Єфремову, екс-лідеру парламентської фракції Партії регіонів. - Ред.), він набирав нову команду. Збори в ДК Будівельників, приїхав Фюрер ... Мені кажуть: "Поки він тут, давай дамо Іванову квиток!". У мене була фотографія Іванова, я її підрізав, вклеїв, квиток уже не був пластиковий, а такий гарний, червоний, тиснений, що відкривається. І я пішов, підписав у Фюрера... Іванов цю корочку не взяв. Партквиток особисто з підписом лідера! Руки за спину сховав: "Не хочу!" А потім Іванова вигнали в вересні 2010 року. Не члена партії виключили з партії! " - згадав Ландик.

"Так, "комсомольці" партію захопили і знищили. Вони злякалися, що в 2006-му партія, керована Ландиком, переможе у всіх округах Луганської області та проведе до рад своїх людей. Людей Ландика, а не Єфремова. А це навіть не були люди Ландика, це були лідери громадської думки регіону - я ж не був на державній службі, не мав у всіх районах адмінресурсу. А Єфремов ще до Майдану 2004 року зібрав своє оточення, і мене там не було ", - додав політик.

Він заявив, що Єфремова "всі зневажали".

"Янукович вже був прем'єр-міністром, і тоді в Луганськ прилетів Рибак. У партії було прийнято таке рішення: призначити лідерів обласних організацій заступниками глав обласних адміністрацій. Рибак завів мене до Єфремова, коли той був головою Луганської ОДА, і повідомив про таке рішення партії - Ландика потрібно поставити заступником. Єфремов відповів: "Я не підкоряюся таким рішенням. У мене президент - Леонід Кучма, ось коли він скаже, тоді поставимо!". А я й не знав, що про це розмова піде! Так що ж - я просився в команду цього покидька? Так його всі зневажали: і Янукович, і Рибак! " - розповів Ландик.

"Але все ж йому в 2006-му обласну організацію віддали - у відповідь на його презент Ринату (українському бізнесменові Рінату Ахметову. - Ред.). Якби він не подарував Ахметову "Краснодонвугілля", той би за нього не попросив, і невідомо, як би все далі склалося. А так і мене зняли, і Рибака зняли. Рибак завжди був біля Фюрера і відстоював справедливість, говорив, що посилення Єфремова - неправильно. За це, я думаю, він і поплатився. Ось якби таких, як Єфремов, і інших одіозних особистостей не було, Партія регіонів б досі існувала ", - сказав політик.

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...

Потік 500-х окупантів посилюється: У ГУР назвали кількість дезертирів з армії Росії та звідки тікають найчастіше

понеділок, 29 квітень 2024, 17:30

Станом на кінець квітня 2024 року кількість дезертирів з Південного військового округу окупаційної армії РФ досягла 18 тисяч осіб. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в понеділок, 29 квітня. . За даними розвідки, лев...