У ЄС назвали Україну одним із пріоритетів на 2017 рік

Крім України, Федеріка Могеріні визначила ще 12 пріоритетів в роботі європейського зовнішньополітичного відомства.

Федеріка Могеріні. Фото:cont.ws

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні одним із пріоритетів на 2017 рік виділила Україну. Про це йдеться в переліку цілей і пріоритетів глави європейської дипломатії на рік, розміщеному на її сайті, повідомляють Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Минулий рік був роком постійної роботи для підтримки реформ, економічного зростання, миру і стабільності на східних кордонах Союзу. В першу чергу в Україні, з великими спільними зусиллям з реформування країни, боротьби з корупцією і, звичайно ж, досягнення повної реалізації мінських домовленостей, припинення конфлікту на сході країни.

Щодо України і Грузії ми зробили важливі кроки в напрямку лібералізації візового режиму. І робота йде з усіма нашими східними партнерами - Молдова, Білорусь, Вірменія і Азербайджан.

Ми робимо це в повній відповідності з пріоритетами і політичним вибором кожної країни. Це партнерство для реформ, для наших громадян, а не партнерство "проти" когось - навпаки, це є важливим елементом в напрямку більшої регіональної співпраці ", - сказано в повідомленні.

Крім України, Федеріка Могеріні визначила ще 12 пріоритетів в роботі європейського зовнішньополітичного відомства.

Серед них - глобальна стратегія зовнішньої політики ЄС; питання міграції та співробітництво з Африкою; відповідь на тероризм і спільна робота заради майбутнього Сирії; безпека і оборона ЄС; партнерство з Колумбією, відносини між Палестиною та Ізраїлем; втілення угоди з Іраном; рух до ЄС Балканських країн; відновлення співпраці з Кубою; близьке співробітництво з США; мирний процес в Афганістані.

Був у цивільному та без зброї: У Польщі затримали дезертира з російської армії

середа, 8 травень 2024, 12:43

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України. Затриманому російському солдату 41 рік. Він був у цивільному і без зброї. Усе вказує на те, що він намагався нелегально проник...

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...