Щоб не зганьбитись і не втратити гловне досягнення, владі треба діяти: У ЄС висунули Україні нові вимоги для продовження дії безвізу

Все просто: хочете дружити - не зупиняйте реформ. Ні, то зганьбитесь так, що навряд утримаєтесь при владі. Зокрема у Євросоюзу викликає побоювання законопроект про "підпорядкування НАБУ" - він був знятий з порядку денного, але залишається зареєстрованим.

Ілюстрація:Вголос

Євросоюз визнає продовження виконання критеріїв візової лібералізації Україна, однак закликає владу країни негайно діяти для забезпечення повноцінної імплементації та стійкості реформ. Про це йдеться в першому звіті Єврокомісії в рамках нового механізму припинення безвізових режимів, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

У ЄК відзначають, що ведення жорстких строків давності досудових розслідувань і розкриття ГПУ інформації про розслідування НАБУ серйозно підривають здатність бюро проводити розслідування.

Також в Євросоюзу викликає побоювання законопроект про "підпорядкування НАБУ" - він був знятий з порядку денного, але залишається зареєстрованим.

"В цілому критерії візової лібералізації продовжують виконуватися. Однак, з огляду на останні події, потрібно вжити негайних дії з метою забезпечити повну імплементацію та стабільність вже здійснених реформ, зокрема, в контексті антикорупційних вимог", - йдеться в звіті.

У своєму звіті Єврокомісія висунула шість ключових вимог до України.

посилення співпраці з інститутами ЄС для запобігання ризиків нерегулярної міграції;

проведення кампанії з інформування про обов'язки і права в рамках безвізового режиму;

забезпечення незалежності, ефективності та стійкості антикорупційних реформ, зокрема шляхом створення незалежного та спеціалізованого вищого антикорупційного суду відповідно до висновку Венеціанської комісії та українського законодавства;

негайне відновлення авторитету НАЗК і створення ефективної системи верифікації електронних декларацій;

скасування поправки щодо електронного декларування доходів антикорупційних активістів;

активізація зусиль по боротьбі з організованою злочинністю, в тому числі шляхом виділення достатніх ресурсів на Національну поліцію.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...