"У європейців немає таких ракет": Експерт розповів, хто та як може відповісти на агресію росіян

Тільки міжконтинентальні балістичні ракети в США здатні стати симетричною відповіддю.

Сергій Джердж. Фото: РБК.

Ядерні ракети, які є у Росії, за день-два можуть бути доставлені в європейську частину, так як вони знаходяться на мобільних установках. Про це в інтерв'ю заявив глава "Громадської ліги Україна-НАТО" Сергій Джердж, передають Патріоти України.

"Тому тут принцип не той, де дислокується підрозділ з цими ракетами, а той, що ці ракети мобільні і можуть бути застосовані. У європейців немає таких ракет сьогодні, тому що вони були виведені за умовами договору. Є міжконтинентальні балістичні ракети в США, які, звичайно ж, можуть дати удар у відповідь РФ", - сказав експерт.

Дердж допускає, що такий варіант можливий, якщо потрібно буде дати відповідь на провокації Росії. "Варіант можливий, але про це ніхто ще не заявляв, а РФ вже ставить якісь умови. Насправді це нагнітання загальної істерії, нагнітання гонки озброєнь, тому що в будь-якому випадку всі будуть шукати симетричні і асиметричні відповіді на виклик, який робить Росія", - додав він.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...