У команді Трампа ще один високопосадовець "погорів" на зв'язках з росіянами

Джефф Сешнс зустрівся з Кисляком у своєму кабінеті у вересні, вони також мали розмову влітку після виступу сенатора в Heritage Foundation.

Джефф Сешнс. Фото: 112.ua.

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс, який за посадою є також міністром юстиції країни, під час слухань щодо затвердження своєї кандидатури приховав, що торік під час виборчої кампанії мав дві розмови з послом Росії у США Сергієм Кисляком. Про це повідомляють видання Washington Post, а також інформагенції AP та Reuters, передають Патріоти України.

У січні, коли один із провідних радників Дональда Трампа претендував на посаду генпрокурора, його запитали, чи «хтось пов’язаний» із кампанією Трампа мав контакти з росіянами. Сешнс тоді відповів, що не знає про таке. Нині очолюване Сешнсом міністерство юстиції здійснює розслідування ймовірного російського втручання в американські вибори.

«Після брехні під присягою перед Конгресом щодо контактів із росіянами генеральний прокурор має піти у відставку», – заявила провідний демократ, член Палати представників Ненсі Пелосі. Інші демократи закликали Сешнса хоча б заявити про самовідвід від розслідування щодо втручання у вибори. «Він має зробити це без зволікання», – наголосив член комітету із закордонних справ Палати представників Еліот Енґел.

Речниця міністерства юстиції прес-секретар Сара Ісґур Флорес заявила, що у відповідях Сешнса в Сенаті «не було абсолютно нічого, що вводило б в оману». Вона вказала, що торік Сешнс, на той час член комітету Сенату з питань збройних сил, провів зустрічі з більш як 25 іноземними послами. Сешнс зустрівся з Кисляком у своєму кабінеті у вересні, вони також мали розмову влітку після виступу сенатора в Heritage Foundation, уточнила вона.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...