У "кращих" сталінських традиціях: У Криму арештували адвокатів, які захищали українців у суді окупантів

Правозахисники під час допитів затриманих українців у слідчого бачили, що свідчення у їх підзахисних вибиті під тортурами, але нікуди з цього приводу не зверталися.

Панов і Захтей. Ілюстрація:crimeahrg.orgАдвокати Ольга Помозова і Оксана Акуленко, призначені в якості захисників підозрюваним у "справі українських диверсантів" українцям Євгену Панову і Андрію Захтею, затримані у Криму 17 листопада. Про це повідомив у своєму Facebook журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк, передають Патріоти України.

"17 листопада Ользі Помозовій було пред'явлено звинувачення за ч.4 ст.291.1 КК РФ "посередництво в хабарництві" за передачу 1 мільйона рублів від своїх підзахисних силовикам. Наразі Помозова перебуває у Сімферопольському СІЗО", - повідомив Наумлюк.

"Разом з нею було затримано Акуленко, але вона перебуває на підписці про невиїзд, слідчі дії щодо неї тривають", - додав він.

Також Наумлюк нагадав, що Захтей та Панов піддавалися тортурам.

"Захтея кілька разів возили на допити до слідчого, де була призначена державою адвокат Оксана Акуленко, яка мала забезпечити формальне дотримання прав заарештованого на захист. Вона бачила сліди від тортур, проте нікуди звертатися з цього приводу не стала і підписувала протоколи допитів з показаннями, вибитими з Захтея струмом. Про співпрацю з ФСБ вона говорити не соромилася", - заявив він.

Про катування Панов розповідав призначеному адвокату Ользі Помозовій, "яка жодних заходів не вживала і, так само як Акуленко, фактично легітимізувала отримані за допомогою катувань свідчення", зазначає Наумлюк.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...