У Кремлі - паніка: Кирил зібрав свій синод, щоб обговорити українську церкву

Патріарх російської православної церкви Кирил зібрав позачергове засідання синоду через приїзд екзархів Константинопольського патріарха в Україну. Про це йдеться на сайті Московського патріархату, повідомляють Патріоти України.

Відкриваючи засідання, Кирил заявив, що "на порядку денному одне питання, пов'язане з реалізацією рішення Константинопольського патріархату про направлення в Україну так званих екзархів". "Зараз ми маємо достовірну інформацію про те, що вони прибули в Україну і приступили до роботи", - сказав він.

У РПЦ також повідомили, що через стан здоров'я на засіданні не зміг бути присутнім митрополит Київський Онуфрій. З ним довелося спілкуватися по відеозв'язку. Онуфрій розповів синоду, що обидва екзарха Константинопольського патріарха прибули в Україну.

"Один призначений вести переговорний процес зі стороною так званого патріарха Філарета, інший - зі стороною "митрополита" Макарія, глави "Української автокефальної православної церкви", - заявив він.

"Як представники канонічної церкви в Україні ми з ними спілкуватися не будемо, ну, а за тим, як розвиваються події, будемо стежити", - додав Онуфрій. Також повідомляється, що на підставі слів Онуфрія синод РПЦ "прийме рішення, що стосуються даної теми".

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...