У "многоходовщика" нові проблеми: Україна представила доклад в ПА НАТО про зв'язки РФ з ісламськими терористами

Захід традиційно болісно ставиться до активності ісламських терористів, котрі спричинили чимало горя в Європі та Америці, а також до тих, хто надає їм різноманітну підтримку

Українська делегація під час засідання парламентської асамблеї НАТО презентувала чергову доповідь про зв’язки Російської Федерації з ісламськими терористичними організаціями. Про це повідомила голова постійної делегації України в ПА НАТО, зазначають Патріоти України.

"Особливу увагу приділяємо зв’язкам Кремля з Талібаном, а також свідченням постачання зброї та матеріальних ресурсів", - зазначила Фріз.

За її словами, у доповіді також є свідчення того, як російські спецслужби заохочують радикальних ісламістів залишати територію Росії, в тому числі забезпечуючи їх переліт, та брати участь в бойових діях за межами держави, зокрема в Сирії на боці Ісламської держави.

"Крім того, багато колишніх іракських баасистів, які становили ядро військово-політичної еліти за часів Хусейна, а потім – верхівку ІДІЛ – проходили навчання в КДБ СРСР. В доповіді – багато цікавих фактів, свідчень та доказів такої співпраці", - написала Фріз.

За її словами, це вже шостий рапорт української делегації.

Також нардеп повідомила, що делегація передала партнерам з ПА НАТО дві окремі доповіді на тему, що розглядається на сесії – діяльність російських приватних військових компаній (ПВК).

"Доповіді InformNapalm та The Security Service of Ukraine розглядають ці питання. В них викривається діяльність ПВК на Сході України та Сирії. Доповіді містять факти, прізвища та докази безпосереднього їх використання урядом РФ для вирішення завдань державної політики за кордоном", - розповіла Фріз.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: