"У нас тепер не країна Україна, а якась Малоросія": Ірма Вітовська здивувала несподіваною заявою

Заслужена артистка України Ірма Вітовська розповіла про своє ставлення до квот Мінкульту і висловила думку, що артисти повинні мати свідому громадянську позицію.

Ірма Вітовська. Фото: tv.ua.

Заслужена артистка України Ірма Вітовська дала інтерв'ю журналісту українського видання Укрінформ, в якому поділилася своїми думками щодо квот Мінкульту, згідно з якими 70 відсотків пісень на радіо повинні бути україномовними, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Артистка вважає, що нововведення ніяк не позначаться на українських артистах, репертуар яких складається з пісень російською та англійською мовами:

"Подивіться на наші ефіри - у нас тепер не країна Україна, а якась Малоросія. І повірте, що англомовний продукт наші виконавці використовують набагато менше, ніж комусь здається. Зате є молоді команди, які не можуть пробитися, тому що ефіри віддають групам, які 23 роки незалежності співають тільки російською мовою. Воно і зрозуміло, тому що той ринок був привабливий. Але тепер хіба вони можуть робити україномовний продукт? Ніхто ж не забороняє насичувати свій репертуар рідною мовою. Мабуть, це усвідомлення того, що повинен бути вибір ", - вважає артистка.

Також Вітовська висловила думку, що артисти повинні мати свідому громадянську позицію: "Війна - це не дружба між народами. Не ми взяли Ростов або Воронеж ... У художників повинна бути свідома громадянська позиція, тому я таких розмов не розумію. Є конкретні смерті наших людей, тисячі покалічених хлопців, є вбиті мирні люди зі Сходу, зруйновані міста і селища. Тому я такої розмови про "миротворців" підтримати не можу. Це явний шкурний інтерес: де мені платять, я туди їду. Як сказала одна молода співачка: голос світу - це коли виходять на сцену в Росії і розповідають правду про війну, а потім співають. А не беруть гроші, а потім в курилці щось тихенько розповідають про події в Україні ".

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...