​"У нас знову велика радість приймати братів і сестер з РПЦ": У Вінницькій та Хмельницькій області православні парафії переходять до ПЦУ

Основна маса тих, хто ще залишаються під юрисдикцією УПЦ (МП) прогнозовано переходитиме у січні-березні, після отримання ПЦУ томосу від Константинопольського патріархату та неминучого перейменування УПЦ та перереєстрації всіх її парафій на філії РПЦ

Два приходи в Вінницькому районі Вінницької області прийняли рішення про перехід з юрисдикції Російської православної церкви до об'єднаної Православної церкви в Україні. Про це повідомляється на сайті Вінницької єпархії ПЦУ, зазначають Патріоти України.

«24 грудня парафія храму Чуда Архистратига Божого Михаїла в Хонах смт Вороновиця Вінницького району оголосив про свій перехід з юрисдикції УПЦ (МП) в Православну церкву України. Рішення було прийнято після обговорення на загальних зборах релігійної громади», - йдеться в повідомленні.

«Кілька гостей з сусіднього приходу, який залишився в Московському патріархаті, намагалися агресивно агітувати проти Української церкви, і в кінцевому підсумку, всі їхні спроби не мали успіху», - заявили у Вінницькій єпархії ПЦУ.

Одностайно підтримали пропозицію приєднатися до Православної церкви України і в іншій парафії - в селі Іванівка Вінницького району Вінницької області.

Також під юрисдикцію Православної церкви України перейшов і прихід в селі Блажіївка Козятинського району Вінницької області.

«Парафіяни Свято-Покровського храму с. Блажіївка Козятинського району разом з настоятелем протоієреєм Олегом Соцем одностайно прийняли рішення залишити юрисдикцію УПЦ МП і приєднатися до Православної церкви України », - йдеться в повідомленні єпархії.

Про перехід одного з приходів в Хмельницькому під юрисдикцію ПЦУ повідомив митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота).

«У нас знову велика радість приймати братів і сестер з РПЦ в Хмельницьку єпархію ПЦ України. Місто Хмельницький, настоятель протоієрей Юрій Тимощук, прихід на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина», - написав митрополит Антоній.

"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...