У ПАРЄ обрали нового президента: Названо ім'я

Новий глава організації обіцяє боротитися проти екстремізму, насильства та репресій.

Ілюстрація: euroua.comНовим президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) стала жінка, повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт відомства.

В результаті цю посаду очолила член делегації, депутат ПАРЄ від Швейцарії Ліліан Морі Паск'є. Вона замінила Мікеле Ніколетті, який пішов у відставку, тому що його не переобрали в Італії. Паск'є стала 32-м президентом ПАРЄ і другим швейцарським представником з 1949 року. Вона також є четвертою жінкою, що займає цю посаду.

У своїй вступній промові вона нагадала, що цінності Ради Європи, більш ніж коли-небудь, необхідно просувати та втілювати на європейському континенті і за його межами. "Зростання екстремізму, насильства та репресій в умовах дуже напруженої ситуації з міграцією та безпекою вимагають від нас невпинного підтвердження гучності і ясності того, що нас об'єднує", - наголосила Паск'є.

Вона зауважила, що права людини, демократія і верховенство права повинні покласти край стражданням, експлуатації та злидням.

Одразу кілька факторів: Недзельський пояснив, що дозволить ЗСУ "переламати" ситуацію на фронті на свою користь

понеділок, 29 квітень 2024, 11:57

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Петро Недзельський вважає, що отримання від США зброї, авіації, артилерії та боєприпасів суттєво зміцнить Сили оборони. Також це може значно змінити ситуацію на фронті в нашу користь у найближчій перспективі. Не...

"Є низка напрацювань": Повітряні сили пояснили, як Україна буде захищати F-16 на аеродромах

понеділок, 29 квітень 2024, 11:52

Україна готує комплекс заходів для захисту винищувачів F-16, коли вони перебуватимуть на аеродромах. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону, передають Патріоти України. «Є низка нап...