У ПАРЄ пояснили, чому Путін запропонував Трампу референдум на Донбасі

Росія використовує ідею референдуму на Донбасі, щоб привернути увагу світової громадськості та змінити свій статус на світовій арені. Про це заявив заступник голови постійної делегації у ПАРЄ, депутат Верховної Ради Георгій Логвинський, повідомляють Патріоти України.

Він прокоментував інформацію видання Bloomberg про те, що президент Володимир Путін під час саміту запропонував президенту США Дональду Трампу провести "референдум" на окупованих територіях Донбасу.

За його словами, не можна підтвердити, що дані журналістів є достовірними, однак такая інформація має право на існування. При цьому, кремлівська влада вже висловлювала цю ідею.

"Їй це треба, щоб поміняти свій статус. Все, що стосується Росії, у Європі має певну токсичність. Але, нічого не роблячи, вони свій статус не поміняють. Тому вони хочуть якихось підстав, щоб поміняти свій статус. Будь-які форми волевиявлення, як і референдум, можуть бути тільки під час і за умови свободи громадян", - наголосив Логвинський.

Він зауважив, що питання волевиявлення можна обговорювати лише за умови свободи громадян Донбасу, а це можливо тільки якщо Росія виведе війська. В іншому випадку це буде фейковий референдум, а території так і залишаться окупованими, просто зміниться ставлення світової спільноти до Росії.

Депутат нагадав, що, відповідно до законодавства України, референдуму окремої території бути не може. З точки зору демократії, це гарна ідея, але Путін на це ніколи не піде.

"Методом пропаганди люди можуть відчувати себе проросійськими, але це фейк. Я вважаю, що це їхній план. Проходить, наприклад, потім цей псевдореферендум, але потім вони кажуть, мовляв ми отримали багато голосів "за", і низка країн можуть сприйняти це. Але є низка країн, які ніколи не сприймуть його. Ці всі методи відкриті і зрозумілі", - підсумував Логвинський.

Джерело: РБК-Україна

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...