У Порошенка повідомили про нові втрати на Донбасі

Внаслідок активності проросійських бойовиків на сході України за минулу добу в зоні АТО загинули двоє військовослужбовців.

Андрій Лисенко.

Таку заяву сьогодні на брифінгу зробив спікер адміністрації президента Петра Порошенка з питань АТО Андрій Лисенко, передають Патріоти України з посиланням на Медіацентр РНБО України.

"За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військових загинули, ще двоє отримали поранення", - заявив Лисенко. Вчора було зафіксовано ворожу активність на Світлодарській дузі. Поблизу сел. Луганське противник провів короткотривалий мінометний обстріл та застосував стрілецьку зброю.

Тривають активні бойові дії на північних та південно-західних околицях Горлівки. Бойовики здебільшого застосовували стрілецьку зброю та гранатомети. Також на цій ділянці фронту відбулося 3 мінометних обстріли наших позицій. Епіцентром бойових дій, як і раніше, залишаються західні околиці Донецька.

Найбільшу кількість епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ зафіксовано в Опитному, Пісках та Мар’їнці. Важке озброєння на цих рубежах оборони сил АТО не застосовувалося. Противник займає позиції на території промислових підприємств (зокрема, Донецького казенного заводу хімічних виробів), Путилівському лісі, території зруйнованого аеропорту та житлових кварталах, намагаючись якомога ближче підібратися до передових українських позицій. Втім, незважаючи на обстріли, лінія фронту залишається стабільною.

Найскладнішою залишається обстановка у с. Широкине, де вчора відбулося 3 мінометних обстріли. Також провокації окупантів відбулися північніше – поблизу с. Грантіне та Петрівське у Волноваському районі. За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 2 – було поранено.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...