У Порошенка розказали, чи відправлять Яценюка у відставку

Обговорюватиметься це питання і на зустрічі з Байденом.

Байден уже прилетів до Києва. Фото: ЖЖ

Арсеній Яценюк, швидше за все, залишиться на посаді прем'єр-міністра, незважаючи на гучні корупційні звинувачення на його адресу з боку глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Такий прогноз дало у коментарі "Апострофу" джерело в Адміністрації президента Петра Порошенка, передають Патріоти України.

За словами співрозмовника видання, подальше прем'єрство Яценюка буде обговорюватися під час візиту в Україну віце-президента США Джозефа Байдена 7-8 грудня.

"Подальша модель функціонування Кабміну буде визначена за допомогою наших американських друзів. Питання прем'єр-міністра буде порушене, але не думаю, що розмова зайде про конкретні прізвища (кандидатів, - ред.) на міністерські посади, а тим більше, про заступників міністрів. Інша справа - питання фігур, які можуть або не можуть бути в оточенні уряду. Може прозвучати натяк на те, що деякі особи повинні зникнути з політичної карти України", -. вважає джерело.

На його думку, Яценюк залишиться в прем'єрському кріслі, але йому можуть порекомендувати дистанціюватися від тих своїх соратників, які підозрюються в лобізмі власного бізнесу або інтересів ФПГ.

Перші кроки в цьому напрямку прем'єр вже зробив - минулого тижня прозвучала заява про відхід з Верховної Ради Миколи Мартиненка - фінансового донора партії "Народний фронт", якого, серед інших, Саакашвілі звинуватив у корупції в неділю, 6 грудня.

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...