У пошуках "слабкої ланки" почали хапати своїх: У Росії затримали олігарха з "кремлівського списку" США

Зіявудіну Магомедову зокрема інкримінують розкрадання державних коштів на будівництві об'єктів до ЧС-2018 по футболу. Можливо мільярдера підозрюють у зраді під тиском американців

Співвласника групи "Сума" і мільярдера Зіявудіна Магомедова, який фігурує в "кремлівському списку" США, затримали на 48 годин, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські РБК, ТАСС та "Комерсант". В п'ятницю Магомедов і ще кілька людей були доставлені до МВС, де після слідчих дій були затримані. Питання про запобіжний захід слідство буде розглядати в суботу, 31 березня.

Магомедов, його брат і ще кілька людей були допитані в рамках трьох справ за статтею "шахрайство" (стаття 159 КК РФ). Статус бізнесмена у цих справах невідомий, заявило джерело.

За даними агентства, співробітники МВС і ФСБ провели обшуки за 70 адресами. "Комерсант" пише, що слідчі дії пов'язані зі справою про розкрадання 752 мільйонів рублів під час будівництва стадіону "Арена Балтика" в Калінінграді.

У справі є також епізоди, пов'язані з Новоросійським морським торговим портом, одним із власників якого є "Сума", повідомляє газета.

"Напередодні стало відомо про те, що працівники правоохоронних органів провели в "Сумі" слідчі дії", - пише РБК. Обшуки, як пояснювало виданню джерело в слідчому департаменті МВС, відбулися в рамках "багатоепізодної справи".

Зіявудін Магомедов посідає 63 місце в списку найбагатших бізнесменів Росії за 2017 рік, складеному Forbes. Його статки оцінюються в 1,4 мільярда доларів.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...