У протистоянні Росія-Захід великий перелом: Мешканці Абхазії та Південної Осетії почали повально звертатись за отриманням грузинських паспортів

Жити у квазі-утвореннях, навіть з російськими паспортами безперспективно. Цю істину усвідомили навіть ті, хто квітами вітав і збройно підтримував російських окупантів.

Грузинський паспорт. Ілюстрація:geomigrant

Мешканці окупованих Абхазії та Південної Осетії почали масово отримувати грузинські паспорти, аби мати можливість користуватись безвіком. Про це Главкому під час інтерв’ю повідомив голова парламентського комітету Грузії із соціальних питань та охорони здоров’я Акакій Зоїдзе, передають Патріоти України.

Дивлячись на повальне отримання грузинських паспортів, влада окупованих територій робить все, щоб мешканці Абхазії та Південної Осетії відмовились від них.

"На жаль, в Росії їм ставлять умову - або здаєте грузинський паспорт і стаєте громадянами Південної Осетії чи Абхазії, або отримуєте тимчасову посвідку на проживання в Росії, яка ставить людей у становище другосортних", - говорить Зоїдзе про непросту ситуацію, в якій опинились жителі окупованих територій Грузії.

За словами грузинського чиновника, у Гальському районі Абхазії наразі проживає 60 тис. етнічних грузинів, але навіть їм доводиться або залишати домівки, або здавати грузинські паспорти.

Зеленський заявив, що в квітні промисловість вперше виробить одразу 10 САУ "Богдана"

четвер, 18 квітень 2024, 15:56

У квітні українська промисловість уперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". У наступних місяцях очікується ще більша кількість, передають Патріоти України. з посиланням на Telegram-канал президента України Володимира Зе...

Попався: СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

четвер, 18 квітень 2024, 15:50

Служба безпеки затримала поплічника народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії, передають Патріоти України. Дослівно: "Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Ш...