У РФ заявили про початок звільнення Сенцова, адвокат підтвердив

Процес помилування незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова після приватних контактів із Києвом запущений у Кремлі. Про це йдеться у Telegram-каналі "Незигарь", який називають "зливним бачком Кремля", повідомляють Патріоти України.

"Рішення може бути оголошене найближчим часом", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 13 червня українцю виповнюється 42 роки, 4 з яких він провів у полоні в російських окупантів. Також стало відомо, що мати режисера подала главі Кремля Володимиру Путіну клопотання про помилування свого сина.

Пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що звернення матері Сенцова у Кремлі "не залишать без уваги". При цьому він назвав лист "неофіційним".

"Ви знаєте, що ми, звісно, уважно ставимося до повідомлень ЗМІ, але сприймати це як звернення офіційне через ЗМІ ми не можемо. Тому почекаємо, коли воно надійде. Безумовно, воно буде розглянуте, воно не залишиться без уваги. Але наскільки це може бути приводом для конкретних дій в плані ініціювання процедури помилування, я зараз вам сказати не можу", - заявив Пєсков.

У свою чергу адвокат політв'язня Дмитро Дінзе заявив, що Сенцова можуть помилувати найближчим часом, передає "BBC News Україна". За його словами, все залежить від думки президента Росії Володимира Путіна. "Якщо Пєсков сказав, що розглянуть, то я думаю, можуть і за тиждень все вирішити", - вважає адвокат.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...