У Росії вже образилися на Порошенка за привітання Усика з перемогою та обізвали його "невдахою"

У своєму привітанні президент України назвав перемогу Усика над Муратом Гассієвим в Москві "символом наближення нашої перемоги", що не могли не помітити росіяни.
Дмитро Свищев. Фото: РІА "Новости".

Член комітету Держдуми Росії з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді Дмитро Свищев назвав привітання президента України Петра Порошенка на адресу Олександра Усика політизованим. Слова Свищева наводить RT, передають Патріоти України.

"Перш за все хочеться привітати українського спортсмена. Він дійсно заслужив перемогу, і судді спільним рішенням прийняли це. Ми бачили, як в "Олімпійському" проходила боротьба, звучали російський і український гімни. Були російські вболівальники і українські. І не було ніякої агресії, політизованих виступів. Тому неприємно в подібному ключі слухати президента України, який спробував політизувати перемогу українського спортсмена", - сказав Свищев.

"Президент країни може радіти як звичайний уболівальник, але робити в зв'язку з цим політичні висловлювання - це, звичайно, не личить його рівню. Тому ще раз зазначу: ми проти політики в спорті, вітаємо Усика. Дійсно гідна перемога. Але при цьому бажаємо пану президенту України, щоб він відділив все ж цю перемогу від політики і невдач в своєму політичному правлінні", - додав депутат.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...