У Росії з'являться ядерні "Посейдони": Джерела розкрили деталі

Випробування основного елемента безпілотника - ядерної енергетичної установки вже проведені.

Фото: tass.ru

У ВМФ Росії до 2027 року надійдуть безпілотні підводні апарати "Посейдон". Їх носієм стане атомний підводний човен, що будується на "Севмаше". Таку інформацію повідомив ТАСС джерело в оборонно-промисловому комплексі, повідомляють Патріоти України.

"До її складу (системи" Посейдон ". - Ред.) входять кілька швидкісних глибоководних торпед з малогабаритної ядерною енергетичною установкою.

Джерело не уточнило, яким стане тип субмарини-носія, але зазначив, що "це буде не підводний човен п'ятого покоління "Хаскі".

Про створення в Росії безпілотного підводного апарату з ядерною енергетичною установкою президент Володимир Путін вперше заговорив під час свого послання Федеральним зборам в лютому 2018 року. Пізніше головком ВМФ Володимир Корольов уточнив, що така зброя дозволить флоту вирішувати широкий спектр завдань в акваторіях поруч з територією противника. Система наведення, за його словами, дозволить апаратам самостійно виходити до цілі з високою точністю.

Відомо, що випробування основного елемента безпілотника - ядерної енергетичної установки вже проведені. Завдяки їй апарат зможе рухатися на глибині понад 1 км на великій швидкості, залишаючись непоміченим. Під час відкритого голосування на сайті російського Міноборони апарат отримав назву "Посейдон".

"Лінія фронту майже не рухається": Шанси України витіснити Росію виглядають все більш примарними, - WSJ

четвер, 18 квітень 2024, 9:59

Війна в Україні наразі переживає критичний момент. Як пише The Wall Street Journal, стратегія Володимира Путіна, направлена на те, щоб пересилити підтримку України зі сторони Заходу, виявилася довговічною, і найближчі місяці можуть рішуче змінити хід в...

"Ми не повинні недооцінювати": Буданов дав прогноз, чи можливий розпад РФ, і заговорив про "вікно можливостей"

четвер, 18 квітень 2024, 9:57

Керівник українського Головного управління розвідки Кирило Буданов заявляє, що диктатор-президент агресорки Росії Володимир Путін зробив "стратегічну помилку", розпочавши війну в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю американській газеті The Washimgton...