У Росії зробили гучну заяву про повернення в ПАРЄ

На думку голови Держдуми РФ В’ячеслава Володіна, нові міжнародні формати успішно заміщають Парламентську асамблею Ради Європи, де не бажають обговорювати складні теми та нав’язують свою точку зору, повідомляють Патріоти України.

Володін наголошує, що Росії немає сенсу повертатися до ПАРЄ, оскільки вона орієнтується на нові міжнародні платформи. «Уже з'явилися нові цікаві майданчики, наприклад, рада спікерів країн Євразії, яка у цьому році пройде в Астані», - зазначив політик.

Володін наголосив, що ПАРЄ «більше не викликає довіри у Росії». «У ПАРЄ зараз говорять - ми можемо повернути вам право голосу, але в обмеженому вигляді. Про яку довіру тут може йтися? Сьогодні рішення в Асамблеї приймається більшістю голосів з числа тих, хто присутній у залі. Сорок осіб можуть позбавити права голосу цілу країну при чисельній кількості Асамблеї - 324 людини! Цим ПАРЄ себе і дискредитувала. Асамблея повинна давати можливість заявляти свою позицію кожній країні. А сьогодні там бояться, що ми взагалі щось можемо сказати», - зазначив Володін.

Російський політик згадав і про регламент Асамблеї. «Якщо регламент Асамблеї не буде змінений, то нам немає сенсу брати участь в цій структурі і перераховувати на її потреби великі кошти, у вигляді внесків», - заявив політик. Володін також наголосив, що Росія входить до першої трійки країн, які платять найбільше внесків у ПАРЄ.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...