У Росії зробили гучну заяву щодо членства в ПАРЄ

Остаточно визначитися збираються 14 грудня, але переконані - перспектив членства немає.

Ілюстрація: imagecdn3.luxnet.ua

Російська делегація в 2018 році не повернеться в Парламентську асамблею Європи. Про це заявив російський сенатор Олексій Пушков, повідомляють Патріоти України.

Він пояснив це тим, що не бачить перспективи повернення представників Росії в ПАРЄ в січні, а саме тоді затверджуються повноваження національних делегацій на наступний рік.

За словами Пушкова, в разі приїзду російської делегації будь-який депутат може зажадати голосування за повноваженнями Росії, після цього комісія з моніторингу буде готувати доповідь, потім це питання винесуть на загальне засідання.

"Можна передбачити, що на загальному засіданні агресивна, але дуже активна меншість нав'яже знову свою позицію пасивній більшості. Це буде Україна, Прибалтика, Швеція, Польща, це будуть ще кілька країн Західної Європи, які пред'являть цілий сонм аргументів, чому не можна повертати Росію без санкцій", - сказав Пушков.

Він зазначив, що ймовірність такого результату зараз становить 99% і заявив про необхідність змін в регламенті ПАРЄ, які б заборонили або хоча б на час заморозили процедуру прийняття санкцій до національних делегацій.

Як відомо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що ПАРЄ має замислитися над виконанням вимог Російської Федерації, щоби остання не вийшла зі складу РЄ.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...