У скреп буде істерика: Рада прийняла рішення щодо механізму переходу в помісну церкву - список, хто був проти

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому доопрацьований проект закону №4128-д, який визначає механізм зміни релігійними громадами підпорядкованості, повідомляють Патріоти України.

Як зазначається, 229 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер підтримали відповідний закон про внесення змін до деяких законів про підпорядкованість релігійних організацій і процедур державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи.

Відповідно до закону, держава визнає право релігійної громади міняти підпорядкованість релігійних центрів шляхом реєстрації нової редакції статуту або внесення змін до чинного.

Рішення про зміну підпорядкованості приймається загальними зборами релігійної громади. Такі збори можуть скликати її члени.

Відповідно до закону, рішення про зміну підпорядкованості має бути прийнято не менш ніж двома третинами голосів від кількості членів релігійної громади, необхідного для того, щоб загальні збори вважалося повноважним відповідно до його статуту. Таке рішення підкріплюється підписами членів відповідної релігійної громади, які підтримали його.

Зміна підпорядкованості релігійної громади, відповідно до закону, не впливатиме на зміст права власності та інших майнових прав таких громад.

Частина громади, не згодна з таким рішенням, про зміну підпорядкованості, має право створити нову громаду і укласти договір про порядок користування культовою спорудою і майном з власником (користувачем).

Такі зміни внесені до закону "Про свободу совісті та релігійні організації".

Крім того, прийнятим законом народні депутати внесли деякі зміни в закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Закон вступить в силу на наступний день після публікації.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...